Ahmet Ümit Kimdir? Ahmet Ümit’in Hayatı, Kaç Yaşında, Nereli? - RiweBLog.Com
Ünlü İnsanlar

Ahmet Ümit Kimdir? Ahmet Ümit’in Hayatı, Kaç Yaşında, Nereli?

Yazar Ahmet Ümit kimdir, Ahmet Ümit nereli, Ahmet Ümit’in hayatı, biyografisi, Ahmet Ümit kaç yaşında? İşte Ahmet Ümit hakkında detaylar.

Ahmet Ümit Kimdir?

Ahmet Ümit 30 Eylül 1960 tarihinde Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Türk şair ve yazardır. 1983 senesinde Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 senelarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü.

Ahmet Ümit’in Eserleri

Ahmet Ümit şiirleri, 1989 senesinde Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992 senesinde ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi.

1996 senesinde yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi.

Ahmet Umit Kimdir

Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir.

Ahmet Ümit hakkında hazırladığımız bu içeriği beğendiyseniz https://riweblog.com sayfamızda diğer merak ettiğiniz kişilerin yazılarını da okuyabilirsiniz.

İçeriğimiz Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum veya İletişim Kanalları Üzerinden bizlere bildirebilirsiniz.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button