Linet Kimdir, Kaç yaşında, Nerelidir? - RiweBLog.Com
Şarkıcılar

Linet Kimdir, Kaç yaşında, Nerelidir?

Linet Kimdir, Kaç yaşında, Nerelidir?

 

Linet Kimdir, Kaç Yaşında? 5 Mart 1975 yılında İsrail’in Tel Aviv şehrinde doğmuştur. Tam adı Linet Menaşi olarak bilinmektedir. İki kız kardeşe haizdir.

Annesi Türk Sanat Müziği müzisyenlerinden birisi olan Bursalı olan Leyla Özgecan’dır. Leya Bonana olarak da anılmaktadır.

Orta Öğretimini İsrailde tamamlayıp 3 ayda askerlik yapmıştır.

Şarkı söylemeyi annesinden öğrenen şarkıcı, ilk deneyimini halen 5 yaşındayken yaşamış, 10 yaşına ulaştığında ise ilk albümünü yayınlamıştır.

Linet Kimdir, Kaç yaşında, Nerelidir

‘Ani Ana’ şarkısıyla 1993 senesinde Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail elemelerine katılan Linet, Türkiye’de de 1995 senesinde ilk albümünü müzik piyasasına süre gelmiştir.

Arapça, İngilizce, Türkçe ve İbranice şarkı söyleyen Linet, 17 yaşlarında ise Orhan Gencebay ile tanışmıştır. Gencebay’ın şarkılarından yaşanan bir albüm yayınlayan şarkıcı, bu albümle ‘Altın Plak’a layık görülmüştür.

2003 senesinde İsrail’de ‘Differen Woman’ isminde stüdyo albümüne imza atan şarkıcı, İsrail’de de şekerci dükkanı açmış ve ticaret işini de bununla birlikte yürütmeye başlamıştır.

Ticarete atıldığı zamanda fazla kilo alan Linet, müzik dünyasına yeniden dönebilmek için ise 40 kilo vermiştir.

2006 senesinde yine Türkiye’ye dönmeye kabul eden şarkıcı, burada çeşitli mekanlarda sahne almış ve 2009 senesinde ‘Paylaşmak İstiyorum’ ismiyle beşinci albümünü yayınlamıştır.

Şarkıcı, konuk olduğu programlarda her zaman şarkılarını canlı söylemektedir..

Balık burcu bilgilerina sahip olan Linet, 1.70 metre boyunda ve 64 kilogram ağırlıktadır.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button