Murat Dalkılıç Kimdir, Kaç yaşında, Nereli? - RiweBLog.Com
Şarkıcılar

Murat Dalkılıç Kimdir, Kaç yaşında, Nereli?

Murat Dalkılıç Kimdir, Kaç yaşında, Nereli?

 

Murat Dalkılıç Kimdir? 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Babasının adı Mehmet Sedat, annesinin adı Hanife kural’dır.

İlköğretim ve orta öğretim eğitimini Kuşadası’nda tamamlayan Murat Dalkılıç, daha 15 yaşındayken ilk müzik grubunu okulunda kurmuş ve grubunun da şarkıcılığını yapmıştır. Ek olarak bu sürede sporla yakında zamandan ilgilenmiş ve basketbolcu olmaya karar vermiştir.

17 yaşlarında ustalaşmış basketbolcu olmuş fakat 1 yıl daha sonra basketbol bırakarak tamamen müziğe yönelmiştir.

İlk defa kafe barlarda gitar çalarak müzik kariyerine başlayan Murat Dalkılıç, ilk albümü ‘Kasaba’yı 2008 senesinde çıkarmıştır. Murat Boz ile düet yapmış olduğu Kasaba şarkısıyla önemli bir yükseliş yakalayan ünlü şarkıcı, çok sayıda listede de en başta yer almıştır.

Murat Dalkılıç Kimdir, Kaç yaşında, Nereli

Ek olarak piyano eğitimi de alan Dalkılıç, yüksek öğretim eğitimini ise İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nde tamamlamıştır.

Daha sonra eğitim yaşamına devam etme kararı alan şarkıcı, İstanbul informasyon Üniversitesi sinema ve televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.

Kimse Yok Mu Derneği ve Samanyolu Haber televizyonu vesilesiyle başlatılan kampanya kapsamı içinde 2011 senesinde ‘İnsanlık Ölmedi’ adlı Samanyolu Haber Tv’de yayına giren programda telefonla yardım toplayan Dalkılıç, 2014 senesinde ise ‘Sil Baştan’ adlı dizide rol almıştır. Ayrıca Bizans Oyunları, Dünya Hali gibi yapımlarda da bulunan yakışıklı oyuncu, son defa ‘Menajerimi Ara’ adlı diziye konuk olmuştur.

2015 senesinde Merve Boluğur ile dünya evine girenMurat Dalkılıç’ın birlikteliği ise 2017 senesinde sona ermiştir.

Çok sayıda ödüle layık görülen şarkıcı, her insana Merhabalar, Bir Güzellik Yap, Daha Derine, Epik ve Afeta olmak üzere 5 albüme de imzasını atmıştır.

Murat Dalkılıç Bazı Ünlü Şarkıları:

*Aşinayız

*Leyla

*Kader

*Son liman

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button