Sunucu Benan Kepsutlu Kimdir, Hayatı, Kaç Yaşında, Nereli? - RiweBLog.Com
Ünlü İnsanlar

Sunucu Benan Kepsutlu Kimdir, Hayatı, Kaç Yaşında, Nereli?

Sunucu Benan Kepsutlu kimdir, Benan Kepsutlu nereli, Benan Kepsutlu kaç yaşında, Benan Kepsutlu evli mi, boşandı mı gibi soruların cevapları yazımızdadır.

Benan Kepsutlu Kaç Yaşında? Nereli?

Benan Kepsutlu 25 Eylül 1980 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Benan Kepsutlu Eğitim Hayatı

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü’nü ve Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü’nü bitirdi. 1991 – 2001 seneları arasında İtalyan Kültürü bitirerek, aynı senelar aralığında İtalya Modena’da Romenica okulunda İtalyanca dil eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde Yüksek Lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Kepsutlu, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasına özel öğrenci statüsünde devam etmiştir.

Benan Kepsutlu Kariyeri

Benan Kepsutlu gazetecilik kariyerine TRT Ankara Haber merkezinde başladı. Daha sonra TV8 haber merkezinde çalıştı. Kanal D Haber ve CNN Türk’te muhabir olarak görev aldı. TV haberciliği eğitimi almak üzere Londra’da BBC News’e kabul edildi. TRT Türk kanalının Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu. Daha sonra Habertürk kanalına geçti. 2016 – 2021 seneları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler ile Yeni Medya bölümlerinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ders verdi.

Benan Kepsutlu 2016 senesinden beri NATO tatbikatlarının Stratejik İletişim ve Medya danışmanı olarak görevine devam etmektedir. Bu dönemde Kepsutlu’nun akademik çalışması olan “ABD’nin Ortadoğu Politikası: 90’dan Günümüze Başkan’dan Başkan’a”, ilk kitabı olarak yayınlandı. Kepsutlu’nun “Arşivde Saklı Kalan İtiraflar” isimli kitabı Türk Arşivciler Derneği’nin tarihinde ödül verdiği ilk ve tek kitap olmuştur.

2021 seneının Eylül ayında Haber Global’de çalışmaya başladı. Burada Pazar günleri “Ajanda” adlı programı sunmaktadır. Türk ve yabancı siyasetçilerin magazin dünyası ve haftalık olarak dış basında Türkiye hakkında çıkan haberler “Ajanda”da ekrana taşınıyor.

Sunucu Benan Kepsutlu

Benan Kepsutlu Evli mi? Benan Kepsutlu Eşi Kim?

Benan Kepsutlu Özgür Taşdemir ile evlenmiştir. Çift 2018 senesinde ayrılmıştır.

Benan Kepsutlu Hangi Burç?

Benan Kepsutlu Terazi burcudur.

Benan Kepsutlu Instagram Hesabı

instagram.com/benankepsutlu


İçeriğimiz Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum veya İletişim Kanalları Üzerinden bizlere bildirebilirsiniz.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button