Erling Haaland Kimdir? - RiweBLog.Com
Sporcular

Erling Haaland Kimdir?

Erling Haaland Kimdir?

Erling Haaland Kimdir? Erling Braut Håland santrafor mevkiinde oynayan Norveçli millî futbolcusudur. Premier League takımlarından Manchester City’de oynamaktadır.

Hızlı Üretken bir golcü olan Håland; hızı, gücü, atletizmi ve topsuz alandaki hareketliliğiyle dikkatleri üstüne çekmektedir. Dünyadaki en iyi genç futbolculardan biri olarak gösterilebilir.

Erling Haaland Kimdir?

Håland, futbola memleketinin ekipı olan Bryne’de başladı. 2016’da 2 yılını geçireceği Molde’ye geçirme oldu. 2019 yılında ise Avusturya Bundesliga takımlarından biri olan Red Bull Salzburg’a transfer olmuştur. 2019-20 sezonunun ilk yarısında gösterdiği olağanüstü performansla bir çok kulübün dikkatini çeken Håland, Dünya futboluna kazanmıştırrdığı genç oyuncularla bilinen Borussia Dortmund’a 20 milyon avro karşılığında aktarma oldu.

Manchester City 10 Mayıs 2022 senesinde Haaland ile prensip anlaşma sağladığını duyurdu. Antak kalma dahilinde 60 milyon euro’luk serbest kalma bedelinin ödenmesiyle beraber 1 Temmuz’da takıma katılacak.

Futbolcu olan babası Alf-Inge Håland’ın Leeds United’da oynadığı dönemde İngiltere’de dünyaya geldiğu için İngiliz pasaportu da bulunan Håland, Norveç millî ekibinı seçmiş olmaktadır.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button