Şener ŞEN Kimdir? - RiweBLog.Com
Oyuncular

Şener ŞEN Kimdir?

ŞENER ŞEN Kimdir?

Şener Şen 26 Aralık 1941 tarihinde Adana’da hayata merhaba dedi. Aktör Ali Şen’in oğlu. Sanat yaşamına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda başladı. Radyo tiyatrolarında oynadı.

Beyazperdeye ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yaptı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez’in filmi Hababam derslikı’ndaki ‘’Badi Ekrem‘’ tiplemesi oldu.

Şener Şen Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile tanınan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili oluşturdu ve o senelerde büyük gişe hasılatı yapan Davaro, Kibar Feyzo, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Çöpçüler Kralı ve süt kardeşler şeklinde filmlerinde oynadı.

sener-sen

ŞENER ŞEN;

Başar Sabuncu’nun Namuslu filmimizde ilk kez başrole çıktı. 

Nesli Çölgeçen’in Züğürt Ağa’sında saf bir köy ağasını, Milyarder’de milli piyangodan büyük ikramiyeyi kazanan istasyon şefini, Muhsin Bey’de ünlü olmak isteyen bir gence destek veren organizatörü başarı ile oynadı.

Ertem Eğilmez’in son filmi Arabesk filmimizde Müjde Ar ile başrolleri paylaştı.

1996 yılında ise “Eşkıya” filminde Uğur Yücel ile beraber oynadı.

Gönül Yarası (2005) filmindeki emekli öğretmen Nazım rolüyle , yönetmenliğini Yavuz Turgul’un yaptığı 42. Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi adam Oyuncu ödülü’nü kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü 28 Aralık 2016 tarihinde kazandı.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button