Brad Pitt Kimdir? - RiweBLog.Com
Ünlü Yabancılar

Brad Pitt Kimdir?

Brad Pitt Kimdir?

Brad Pitt Kimdir? William Bradley Pitt 18 Aralık 1963 doğumlu ABD’li oyuncu ve film yapımcısı.

William Bradley Pitt, 1963 yılında Oklahoma’da oğlu olmuştur. Anne babaları; okulda danışman olan annesi Jane Etta ile kamyon şirketi işleten babası William Alvin Pitt’tir. Ailesi ile birlikte Springfield, Missouri’ye taşınmıştır. Burada adam kardeşi Douglas Pitt ve kız kardeşi Julie Neal ile birlikte yaşamıştır.

Muhafazakar bir ailede büyüyen ve Güneyli Baptist olarak yetişen Brad Pitt, Agnostisizm ile Ateizm içinde gidip geldiğini belirtmiştir.Liseyi, Kickapoo High School’da okumuş ve burada golf, yüzme ve tenis takımlarına iştirak etmiştir.1982’de Missouri Üniversitesi’nde gazetecilik kısmına başlamıştır. Mezun olmasına iki hafta kala okulu bırakıp aktör olmak için Los Angeles’a gitmiş burada çeşitli işlerde çalışmış ve oyunculuk dersleri almıştır.

Brad Pitt kimdir

1989 yılında “Cutting Class” isimli düşük ücretli bir yapımda oynayarak ilgi çekti. Bundan 2 yıl sonra People Magazin’in kendisine “Dünyanın En Seksi Adamı” unvanını layık olmasına niçin olacak olan, “Thelma & Louise”deki 15 dakikalık rolü geldi. Fiziksel özellikleriyle değil oyunculuk kabiliyetiyle tanınmak isteyen Pitt, ilerleyen yıllarda bu fırsatı bulacağı “Interview With The Vampire” (1994), “12 Maymun” (1995), “Seven” (1995), “Fight Club” (1999) şeklinde bir çok filmde oynadı.

Bununla birlikte yapımcılık yapmaktadır. 2006 yapımı En iyi Film Oscarı alan The Departed filminin yapımcısıydı.2014 Oscar ödüllerinde Brad Pitt’in yapımcılığını yaptığı 12 yıllık tutsaklık filmi en iyi film, en iyi uyarlama senaryo ödüllerini kazandı.

Juliette Lewis ve Gwyneth Paltrow ile olan ilişkilerinin ardından 2000 yılında “Friends” dizisiyle yıldızı tanınan Jennifer Aniston ile evlendi. 2004 senesinde ayrıldıktan sonra Angelina Jolie ile birlikte başrollerinde oynadıkları Bay ve kadın Smith filmi çekimlerinde süregelen birliktelikleri 2014 yılında evlilikle sonuçlandı. Angelina Jolie`nin evlat edindiği Maddox, Zahara ve Pax adlı çocukları evlat edindi. Kısa süre önce Angelina Jolie, Shiloh Nouvel Jolie Pitt ismini verdikleri ilk çocuklarını dünyaya getirdiler. Bundan sonrasında ikiz bebeklere hamile kalan Angelina Jolie’den 12 Temmuz 2008 tarihinde Fransa’da Vivienne Marcheline isminde bir kız, Knox Leon isminde bir erkek çocuk sahibi oldu.

Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin 2014 senesi itibarıyla 3’ü evlatlık 3’ü biyolojik olmak üzere toplam da 6 çocukları olmaktadır.. 23 Ağustos 2014 tarihinde Château Miraval, Fransa’da kendilerine özel bir düğün ile evlendiler. Angelina Jolie, Brad Pitt çifti medyada doğrusu “Brangelina” olarak anılırlar. Eylül 2016’da Angelina Jolie ile ayrıldılar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button