Deniz Poyraz Kimdir, Nereli? Neden Öldü? Hayatı, Biyografisi - RiweBLog.Com
Siyasetçiler

Deniz Poyraz Kimdir, Nereli? Neden Öldü? Hayatı, Biyografisi

Deniz Poyraz Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi

HDP İl binasında çalışan Deniz Poyraz, HDP il binasına düzenlenen saldırıdan sonra internette en çok aranan isimlerden biri olmuştu. Deniz Poyraz, HDP il binasında görevli olan annesi Fehime Poyraz’ın yerine çalıştığı gün saldırıya uğramıştı. Annesinin rahatsızlığından dolayı annesinin yerine HDP il binasına giden Deniz Poyraz, beklenmeyen bir saldırıya uğramıştı. Saldırı 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşti.

Olayın faili Onur Gencer, olaydan sonra uzun süredir bir saldırı düzenlemeyi planladığını anlatmıştı. İfadesinde PKK’ya karşı nefret beslediğini ve bu nedenle HDP il binasına saldırdığını söylemişti. 2021 yılında gerçekleşen saldırının üzerinden yıllar geçse de hâlâ internette en çok araştırılan saldırıların başında geliyor.

Deniz Poyraz Nereli?

Deniz Poyraz’ın memleketi Mardin’dir. Deniz Poyraz’ın babası Abdullah Poyraz’dır. Abdullah Poyraz, kızı Deniz Poyraz’ın cenazesinde PKK propagandası yaptığı için birçok kişi tarafından tepki çekmiş ve sosyal medyada gündem olmuştu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Abdullah Poyraz’ın tutuklanmasını talep etmişti.

Deniz Poyraz Kimdir
Deniz Poyraz Kimdir

Deniz Poyraz Öldü mü?

Deniz Poyraz’ın ölümü İzmir’in Konak ilçesindeki HDP il binasına düzenlenen saldırı sırasında meydana geldi. 17 Haziran 2021 saat 11:05’te meydana gelen saldırı sırasında 37 yaşındaki Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Saldırıyı düzenleyen Onur Gencer, asıl hedefinin Deniz Poyraz değil PKK olduğunu ve bu nedenle plan yaparak HDP il binasına saldırdığını belirtti.

Deniz Poyraz Neden Öldü?

Deniz Poyraz’ın ölüm nedeni HDP il binasında meydana gelen ve HDP ile PKK’yı hedef alan saldırı oldu. Saldırıdan sonra saldırının çok uzun zamandır planlandığı ortaya çıktı. HDP il binasına girerek rastgele ateş açan saldırganlar, o esnada il binasında çalışan Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Genç yaşta hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın cenazesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dahil olmak üzere Mithat Sancar, Pervin Buldan, HDP genel başkanları, Ercüment Akdeniz ve Erkan Baş gibi birçok isim katıldı.

Deniz Poyraz Evli miydi?

Beklenmeyen bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın eşi yoktur. Genç yaşta katledilen Deniz Poyraz’ın evli olmadığı biliniyor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button