Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi - RiweBLog.Com
Siyasetçiler

Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi

Derya Yanık Kimdir, Nereli? Siyasetçi Derya Yanık, 21 Nisan 2021 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev alan isimdir. Derya Yanık, siyasetçi olarak bilinse de asıl mesleği avukatlıktır.

Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi

1997 yılından bu yana serbest avukatlık yapan Derya Yanık, çeşitli radyo programlarında hukuk ile ilgili konuları ele aldı ve bazı dergilerde hukuk ile ilgili yazılar yazdı. Genç Siyasi Liderler programı aracılığıyla İsrail’de çeşitli incelemeler yaptı. Bununla birlikte, İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birimi Hukuk Komisyonunda kurucu başkanlık görevini üstlendi.

Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi
Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi

Derya Yanık Nereli?

Derya Yanık’ın memleketi Adana’dır. 1972 yılında Adana’nın Kadirli ilçesinde dünyaya gelen Derya Yanık, ilköğretim ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. Adana Anadolu Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1996 yılında staj yaptığı İstanbul Barosundaki stajını tamamladı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Beyoğlu ilçesi Belediye Başkanı aday adayı oldu. 2004 ila 2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olan Derya Yanık, ilk kadın meclis üyesi olarak bir ilke imza attı.

Derya Yanık Evli mi?

Derya Yanık evli değildir ve çocuğu yoktur. Hala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev alan Derya Yanık, daha önce hiç evlenmemiştir.

Derya Yanık Hangi Partiden?

Derya Yanık Ak Parti üyesidir ve Ak Parti kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerde görev almıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığının yanı sıra Ak Parti grup sözcülüğü gibi pozisyonlarda yer almıştır.

24 Mart 2021 tarihinde 7. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi eğitim serileri dahilinde Siyaset Felsefesi ve Siyasi Metinler gibi dersler verdi. Kadın ve Demokrasi Derneği ya da kısaca KADEM olarak adlandırılan derneğin yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi
Derya Yanık Kimdir, Nereli? Hayatı, Biyografisi

Derya Yanık Kimin Yerine Geldi?

Derya Yanık’ın yerine geldiği kişi Zehra Zümrüt Selçuktur. 2018 yılında göreve gelen Zehra Zümrüt Selçuk’tan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak Derya Yanık seçilmiştir.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button