Selahattin Ünlü Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? - RiweBLog.Com
Siyasetçiler

Selahattin Ünlü Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Selahattin Ünlü Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Selahattin Ünlü Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? Selahattin ÜNLÜ (D. 1909, İslahiye, Gaziantep – Ö. 1 Şubat 1985 Gaziantep),

Türk politikaçidir, Delikanlı Aşireti’nin lideridir, Güneydoğu Bölgesinin Kanaat önderlerindendir.

Ankara adliye Meslek Okulu mezunudur.

Elazığ’da Sorgu Hakimliği yapmıştır.

Adnan Menderes ile Demokrat Parti’nin kuruluşunda görev almıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisin’de (TBMM) IX., X. Ve XI. (1950-1960) Dönem Gaziantep Milletvekilliği yapmıştır.

Selahattin Ünlü Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

27 Mayıs 1960 darbesi ile önce Yassı Ada cezaevinde, daha sonra ise Kayseri cezaevinde kalmıştır.

1960 Darbesinde de arsalarına el konan Selahattin Ünlü Milletvekilleri içerisinde servetlerinden tedbirleri kaldırılan ilk milletvekilidir.

1961 yılında yapılan parlamento seçimlerinde Selahattin ÜNLÜ cezaevinden gönderilmiş olduğu “Süleyman Ünlü çeltik ekmiş suyunu bol verin kurutmayın şifresi slogan haline gelmiş ve yeğeni Süleyman Ünlü, Selahattin Ünlüden sonrasında Gaziantep Milletvekili olarak XII ve XIII Dehemmiyet Türkiye Büyük Millet Meclisin’de Gaziantep Milletvekilliği yapmıştır. Süleyman Ünlü 1984 / 1989 yıllarında İslahiye Belediye Başkanlığı ‘da yapmıştır.

Gaziantep İslahiye’de geniş arazi sahibi olan Selahattin Ünlü, İslahiye Müteşebbis Heyeti Başkanlığı yapmıştır. Bununla beraber Çiftçilik ve Krom madenciliği ile iştigal etmiştir.

Delikanlı Aşiret Liderinin kızı Hacı Ayşe Ünlü ile evli olan Hacı Selahattin Ünlü 5 çocuk sahibi olmaktadır.

Oğlu İş İnsanı Ahmet Şahap Ünlü ise Delikanlı Aşireti’nin Lideri olarak babasının işinden gitmiştir. Bilahare Aile şirketlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun kurumunda aynı masada yer almıştır. DEİK bünyesinde yedi tane farklı iş konseyine Başkanlık yaparak yurtdışında ülkemizin birçok ikili ekonomik ilişkilerle ilgili görüşme ve anlaşmalarına katılan resmi heyetlerde vazife almış ve ülkemiz adına anlaşmalara imza atmıştır. Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Deniz tecim Odası, Karadeniz Ekonomik İş birliği yönetim kurulu üyelikleri ve İslahiye Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini uzun seneler deruhte etmiştir.

Selahattin Ünlünün ailesi hala geniş arazi sahibi olup, Güneydoğu bölgesinin sayılan ailelerindendir.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button