Veteriner Hekim Cemil Şahin Kimdir, Nerelidir? - RiweBLog.Com
Ünlü Doktorlar

Veteriner Hekim Cemil Şahin Kimdir, Nerelidir?

Veteriner Hekim Cemil Şahin Kimdir, Nerelidir?

Veteriner Hekim Cemil Şahin Kimdir, Nerelidir? Baytar tabip Cemil Şahin, 26 Eylül 1987 yılında Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatının ilk senesine 1994 yılında Kars Fevzi Paşa İlkokulunda başladı. Babasının görevi sebebi ile ilkokul yıllarını Denizli Merkez, İzmir Merkez ve İzmir Kiraz ilçesinde çeşitli okullarda tamamlamış oldu. İzmir’in Kiraz ilçesinde Yatılı olarak İlköğretim Bölge Okulunda başlamış olduğu ortaokulu, İzmir Gaziemir Gazikent İlköğretim okulunda eğitimini tamamladı.

Lise öğrenimine Burdur Cumhuriyet Lisesinde başladı ve 2004 yılında mezun olduktan sonrasında, Elazığ Fırat Üniversitesi veteriner Fakültesini kazanarak mesleki eğitimine başladı. 5 sene süren Yüksek Lisans Düzeyindeki eğitimini başarıya tamamlayarak baytar doktor ünvanı ile meslek hayatına başladı. Mezuniyetini takiben aynı yıl içinde, Gemlik Askeri baytar Okulunda Asteğmen Adayı olarak eğitim aldıktan sonra, kura sonucu İzmir Menemen 57. Topçu Tugay Komutan desteklığı bünyesinde, baytar tabip Asteğmen rütbesiyle besin denetim ve Hijyen Denetim Subayı ve Muayene Komisyonu Üyesi olarak Vatani Görevini yerine getirdi ve baytar hekim Teğmen rütbesiyle 2010 yılı temmuz ayında terhis oldu.

Veteriner Hekim Cemil Şahin Kimdir

Mesleğini Aydın ilinde yürütmek istediği için, Aydın’a yerleşti ve 2010 yılında kiralamış olduğu Besi Çiftliğinde, Besi hayvancılığı faaliyetlerine ve özgür baytar hekim olarak, kendi muayenehanesinde klinisyenlik görevine başladı. 2013 senesinde meslektaşlarıyla birlikte Aydın Efeler ilçesinde ortaklık kurarak klinik çalışmalarına burada devam etti. 2014 senesinde, SEGEM tarafından oluşturulan TARSİM Eksperliği Ön Eleme imtihanını kazanmıştırktan sonra düzenlenen Temel Eksper Eğitimi’ni başarıyla tamamlayarak tarım Sigortaları Havuzu Hayvan yaşam Sigortaları Eksperi olarak da mesleki çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

2012 senesinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sağlık Bilimleri Enstitüsü Mikrobiyoloji Anabilim branşında başladığı Tezli Yüksek Lisans Eğitimini 2015 senesinde başarıyla tamamlayarak, Mikrobiyoloji Bilim Uzmanı ünvanıyla mezun oldu.

2014 senesinde, Aydın İncirliova ilçesi Hacı Ali Obası Mahallesinin, müteahhitliğini de kendisinin aldığı, 480 büyükbaş kapasitesi olan besi çiftliğini VETPARK adıyla faaliyete geçirdi ve hayvancılık çalışmalarını burada kendi işletmesinde devam ederken, 2017 senesin de klinik hizmetlerini büyütmek ve geliştirmek amacıyla bir meslektaşıyla birlikte Merkez veteriner sağlık Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd. Şti. ‘ni kurdu ve hayvancılık işlerine ara verdi.

2016 yılında üye olarak dahil olduğu Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneğinde 2017-2019 senelerı içinde Tanıtım, Medya ve Halkla İlişkilerden görevli Başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 Yılı Eylül Ayında meydana gelen Aydın baytar Hekimleri Odası 13. Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyeliğine Aday oldu ve Oda Üyeleri tarafından dört meslektaşıyla beraber Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesini takiben, göreve başlayan 13. Dehemmiyet Yönetim Kurulunun ilk toplantısında oy birliği ile Aydın baytar Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve seçildi.

2020 yılı Eylül ayında meydana gelen Aydın baytar Hekimleri Odası 14. Olağan Genel Kurul Toplantısında yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine Aday Oldu ve önceki dönemde de birlikte görev yaptığı Yönetim Kurulu Üyesi meslektaşlarıyla birlikte itimat tazeleyerek, 14. Dönem Yönetim Kurulu ilk toplantısında tekrar oy birliği ile Aydın baytar Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve getirildi.

2021 senesi aralık ayında, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sivil Senatosunda, Sivil senatörler tarafınca oy birliği ile Sivil Senato Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Halen, Aydın baytar Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak meslek örgütünde görevini sürdüren Cemil ŞAHİN, özgür veteriner doktor ve Tarsim Eksperi olarak da mesleki çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve 2 Kız Evlat Babasıdır.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button