Ahmet Nazif Zorlu Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? - RiweBLog.Com
Ünlü İş İnsanları

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? İş Adamı Ahmet Nazif sıkıntılı 1946 yılında Denizli’nin Babadağ beldesinde dünyaya gelmiştir. Ailenin 3 çocuğunun ortanca çocuğudur. Babası Mehmet zorlu’dur. Zeki isminde bir abisi mevcuttur. Diğer aile fertleri de evde bulunan dokuma tezgahında Denizli yöresine ait desenli çarşaflar örmekteydiler. İş adamı olan Ahmet Nazif sıkıntılı ilk ticaretine de ailesinin örmüş olduğu bu çarşafları satmakla beraber adım atmıştır. Yoğun tempo ve mücadelesi ile de bugünkü sıkıntılı holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olmayı başarmıştır.

İş adamı bulunacağı o günlerden belli olan Ahmet Nazif zorlu, ilköğretim sonrasında eğitim dünyasına son verdi. Bir yandan evimizdeki dokuma tezgahına öte taraftan da babasının dükkanında çalışmaya başlamıştır. Yaşamının değişmesi ise amcasının Karadeniz keşfinde yüklü siparişler alması ile değişmiştir. Ahmet Nazif sıkıntılı, 15 yaşına gelince amcası ile birlikte Bursa, Samsun ve Ankara turuna gitmiştir. Son olarak durakları da Trabzon olmuştur.

Ahmet Nazif zorlu 15 yaşlarında yani 1960 senesinde Trabzon’a yerleşti. Daha sonrasında da dükkan açtı. Ve ticaret hayatına atılmıştır. Ailesinin evimizdeki dokuma tezgahında üretmiş oldukları çarşaf ve havluları satmaya adım atmıştır. Ahmet Nazif sıkıntılı, 1965 senesinde askere gitmeye karar vermiştir. Askerden geldikten sonra da 3 sene daha Trabzon’da çalışmaya devam etmiştir.

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır

Yıl 1968 olduğunda Ahmet Nazif zorlu hayallerinin arkasından giderek, İstanbul Sultanhamam’da dükkanını açtı. Ahmet Nazif sıkıntılı, 1975 senesinde abisi ile birlikte Korteks tekstil fabrikasını kurmuştur. 1980 yılına gelindiğinde Almanya’dan makine getirerek, tül imalatına adım atmıştır. Bursa’da ev tekstili ürünlerinin ihracatına başlamıştır. Almanya ve Amerika başta olmak üzere Japonya, güney Afrika ve Singapur benzer biçimde ülkelere ihracat oluşturmaya adım atmıştır.

Sıkıntılı Tekstil’in Kuruluşu ve Zirveye Tırmanış

Ahmet Nazif zorlu, ilk tekstil fabrikasından sonra zorlu Tekstil olarak Fransa, Türkiye, Amerika, güney Afrika ve İran’da fabrikalar kurmuştur. Çorlu’da açmış olduğu fabrikasıyla tüm dünyanın “Tül perde devi” olmuştur. 2004 senesinde Ahmet Nazif zorlu ,Fransa‘da perde üreten Concord şifrketinı da bünyesine katmıştır, 1990 yılı itibariyle küçücük sıkıntılar yaşanmıştır. Ahmet Nazif sıkıntılı, 1994 senesinde elektronik alanına da girerek Vestel’i bünyesine katmıştır.

Ahmet Nazif sıkıntılı, güney Afrika ve ABD’da da yatırım yapmıştır. Ve Forbes Dergisi’nde yayınlanan 2006 “Milyarderler listesi”nde 1 milyar dolarlık zenginliğe ulaşarak 620. Sırada yer aldı. Ahmet Nazif zorlu, bunun yanında ada sahibi olan iş adamları içinde yer almaktadır. TMSF vasıtasıyla 2005 senesinde satışa çıkarılmış olan ve Uzan ailesinin olan Zeytin Adası’nın 15 milyon 250 bin tl fiyatına satın almıştır.

1997 yılına gelindiğinde bankacılık lisansını da elinde bulunduran sıkıntılı holding, Denizbank’ı satın almıştır. Zorlu, 2012 senesinde Denizbank’ı, Rusya’nın en iyi bankalarından birisi olan Şekerbank’a satım yapmıştır. Nazif sıkıntılı’nun oğlu Emre’nin, 2009 senesinde İstanbul’da meydana getirilen nikah merasiminde dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan tanıklık yapmıştır. Ahmet Nazif zorlu, 2013 yılına gelindiğinde Zincirlikuyu’da zorlu Center ismindeki alışveriş merkez’yi inşa etmiştir.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button