Ahmet Şahap Ünlü İş Adamı Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? - RiweBLog.Com
Ünlü İş İnsanları

Ahmet Şahap Ünlü İş Adamı Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Ahmet Şahap Ünlü İş Adamı Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Ahmet Şahap Ünlü İş Adamı Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? Ahmet Şahap Ünlü, 1944 senesinde Gaziantep’in İslahiye İlçesi Melikanlı Köyü’nde doğmuştur. Annesi Güllü Höyük ün Köyünde Belikanlı Aşiret lideri Şeh Mehmet Ağanın kızı Ayşe Köse, babası Melikanlı Köyü’nden Delikanlı Aşiret lideri DP ilk milletvekillerinden Selahattin Ünlü’dür. Adalet Partisi kurucularından ve AP’nin ilk milletvekillerinden Süleyman Ünlü’nün yeğeni olan Ahmet Şahap Ünlü 1950 yılında babasının Demokrat Parti’den Gaziantep milletvekili seçilmesi sebebiyle ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da “TED” koleji’nde tamamlamıştır. Yüksek öğrenim eğitimini ise Almanya’nın “Friedrich Wilhelm” Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde tamamlama sağlayarak Ziraat Yüksek Mühendisi olmuştur.

Çalışma Hayatı

Çalışma yaşamına Güneydoğu tarım Satış Kooperatifleri Birliği Dış Ülkeler Temsilciliği ile başlayan Ünlü, 1975-1982 senelerı içinde Melikanlı Köyü’nde çiftçilik yapmış ve daha sonrasında Ankara’da uluslar arası lojistik hizmetleri veren Mirbey Şirketi’nde Genel Müdür olarak mesleki faaliyetini sürdürmüştür.

1983-1994 seneleri arasında ülkemizin önde gelen denizcilik ve dış tecim şirket firmalarından “Zihni Şirketler Gurubu”na sahip şirketlerde Genel Müdürlük, ilerleyen zaman da grubun Yönetim Kurulu Başkan desteklığı görevinde bulunan Ahmet Şahap Ünlü, 1994 senesinden bu yana gemi onarım, inşaa-bakımve dış ticaretle uğraşan kendi şirketini yönetmektedir.

Ahmet Şahap Ünlü İş Adamı Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır

Ahmet Şahap ÜNLÜ, başta biroldukça Türk politika adamı olmak üzere, birçok yabancı devlet başkanı ve siyasetçisiyle yakın dostlukları bulunan ender kişilerden biridir.

Ahmet Şahap Ünlü yurt içinde ve dışında, yazılı ve görsel basında lojistik ve dış tecim konularında raporlar yayımlamış, çeşitli tv kanallarının bu konulardaki açık oturum programlarında konuşmacı olarak bulunmuş, yurtdışında ülkemizin birçok ikili ekonomik ilişkilerle ilgili müzakere ve anlaşmalarına katılan resmi heyetlerde vazife almış ve ülkemiz adına anlaşmalara imza atmıştır. Bugün Türkiye’nin Rusya ve Türk Cumhuriyet’leri ile yaptığı ticaretin işlemesinde en büyük müessir olan “Sarp Sınır Kapısı”nın açılmasında Ahmet Şahap Ünlü’nün verdiği kişisel hizmetler unutulamaz.

80’li yıllarda İran – Irak savaşıyla Ortadoğu’da başlamış olan yoğun ulaştırma ve nakliye hizmetlerinin İskenderun ve Mersin Limanları üzerinden yapılması için Ahmet Şahap Ünlü’nün verdiği hizmetler başta şoförler olmak üzere tüm nakliye sektörü çalışanları tarafından bilinmektedir.

Sovyetler Birliğinin dağılıp Rusya Federasyonu oluştuktan sonra 2000 – 2003 tarihleri içinde Rusya Federasyonu Yakıt Bakanlığı’na ve RAOJES Elektrik Üretim ve dağıtım şirketine danışmanlık icra eden Ünlü, 2005 – 2010 seneleri arasında dünyanın sayılı Hydro Elektrik üreticisi olan, Hydro Contracting şirketine de danışmanlık hizmeti vermiştir.

Ahmet Şahap Ünlü, bilimsel niteliği olan seviyede İngilizce ve Almanca olmak üzere, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Kürtçe bilmektedir. Ünlü evli olmaktadır,2 çocuk babası ve 1 torunu olmaktadır. Torunun ismi Ahmet Boran ÜNLÜ’dür.

Siyasal yaşamı1995 yılında Yeni Demokrasi Hareketi Partisi’nden Gaziantep milletvekili adayı olan Ahmet Şahap Ünlü ülke genelindeki oya nispetle en yüksek ikinci oyu almıştır.
2007 senesinde yöre halkından gelen yoğun arzu ve talep üzerine Demokrat Parti’den aday olan Ünlü almış olduğu oy oranına rağmen Demokrat Parti’nin ülke barajını aşamaması sebebi ile Meclise girememiştir.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button